Boktips: 5 fagbøker å lese i sommerferien

Sommerferien nærmer seg for de fleste av oss og ferietid er lesetid. Her er de beste fagbøkene jeg har lest den siste tiden. Og tips meg gjerne om dine favoritter tilbake.

Boktips 1:

The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google av Scott Galloway.

Som så mange andre lar jeg meg fasinere av Amazon, Apple, Facebook og Google. Det er skrevet utrolig mye om hvordan de er blitt verdens mest innflytelsesrike selskaper, men etter å ha lest Galloway sin bok ser jeg at de fleste tar feil i om hvordan de er kommet dit de er i dag. Det er en grunn til at Scott Galloway er en av verdens mest kjente business professorer. Han gir et helt nytt perspektiv og stiller gode grunnleggende spørsmål. Her er det masse god læring å ta med seg.

Boktips 2:

Non-Obvious: How to Predict Trends and Win the Future av Rohit Bhargava

Jeg er en stor fan av trendkurator Rohit Bhargava. Hvert år kommer han og teamet hans med en ny utgave av hva de mener er årets trender. Han er en mester i å se sammenhenger og gir mange fine eksempler som underbygger de trendene han identifiserer. For som han sier selv; å fortelle om en trend uten å gi eksempler er som å kjøpe en gitar og si man er musiker.

Boktips 3:

Originals: How Non-conformists Change the World Paperback av Adam Grant.

Dette er en must-read! Grant undersøker hvordan vi kan sikre en kreativ og unik tilnærming i måten vi jobber på. Han har et reelt ønske om å forbedre den verden vi lever i og det skinner igjennom gjennom hele boken. Hvordan kjenner man igjen en god ide og hvordan skap et miljø hvor orginalitet får de beste forutsetninger for å vokse? Grant kommer med overraskende innsikt og masse spennende eksempler fra alt fra sport til politikk.

Boktips 4:

Who Can You Trust?: How Technology is Rewriting the Rules of Human Relationships av Rachel Botsman.

En fascinerende bok av den verdensberømte tillitseksperten Rachel Botsman. Hun skriver om det paradigmeskiftet vi nå står ovenfor ved at vi har mistet mye av tilliten vi har til store selskaper, media, ideelle organisasjoner og religiøse instutisjoner. Men tilliten har ikke blitt borte, den har bare flyttet seg over til individer. Drevet av den teknologiske utviklingen belyser hun en viktig endring alle vi som jobber med kommunikasjon må være bevisst.

Boktips 5:

Whiplash: How to Survive Our Faster Future av Joi Ito og Jeff Howe.

Whiplash er et postkort fra den fremtiden. Verden er mer kompleks i dag enn noen annen gang i vår historie. Verktøyene i vår moderne eksistens blir raskere, billigere og mindre med eksponentiell hastighet. Ito og Howe går igjennom ni prinsipper for hvordan navigere i fremtidens markeder. Boken er fylt med spennende casestudier, ledende forskning og filosofier som vil hjelpe deg med å tilpasse deg en uforutsigbar verden. Boken ble gitt ut på slutten av 2016, men jeg oppdaget den ikke før noen måneder siden. Men den er like aktuell.

Hva er dine favoritter? Tips meg gjerne:-) Og riktig god sommer!

For mer informasjon om dette prosjektet kontakt
Cathrine Moksnes 488 96 670 cathrine@naug.no