ALI Kaffe fylte Rockefeller med kjærlighet, kaffe og musikk.

På fredag 7. oktober gikk finalen i ALI Kaffes store musikkonkurranse GRUFFIFY av stabelen på Rockefeller. På scenen stod Admiral P, Ole Paus, Bjarne Brøndbo, Silya, Alex Rosén og sist, men ikke minst vinneren av konkurransen. En helt ukjent mann fra Ørje, som fikk 8 timer til å forberede seg til finalenummeret.

GRUFFIFY startet som en konkurranse på nett hvor folk kunne synge og mikse sin egen ALI Kaffe låt. Enten ved å sende inn sin helt egenkomponerte låt, eller ved å bruke vårt musikkverktøy. I fjor da tilsvarende konkurranse ble lansert, var hovedpremien og få sin låt spilt på radio. Spenningen var derfor stor i år, da vi bestemte oss for å arrangere konsert og samtidig la vinneren av konkurransen bli hovedattraksjonen.

Av ca. 650 innsendte bidrag, var det Lars Johansson, en småbarnsfar fra Ørje som stakk av med førstepremien. Han hadde en eneste stor drøm om å vinne konkurransen, for å vise ungdommene på den lokale fritidsklubben, hvor han jobber, at drømmer kan bli virkelighet.

Bare to dager før konserten, ble vinneren kåret og en veldig glad Lars Johansson møtte opp i øvingslokalene samme dag som konserten. Timer senere opptrådde han til stor jubel foran publikum på Rockefeller. Det neste for Lars nå, er å spille inn låta i studio og deretter få den spilt på radio.

 – GRUFFIFY er på mange måter det mest vågale prosjektet vi har gjort. Ikke bare har vi dratt merkevaren i en ny retning, vi har gjort noe vi ikke har gjort før. Som å arrangere en stor konsert for aller første gang. Med så mange involverte som denne produksjonen har krevd, er det mye som kunne gått galt. Men det gjorde det heldigvis ikke og nå strømmer det inn med takkemeldinger fra fornøyde artister og publikummere, sier Ted Allergoth, markedsdirektør i Joh. Johannson Kaffe.

 

Lansering av «Bli Hørt» fondet 
Samtidig med musikkonkurransen lanserte ALI Kaffe «Bli hørt». Dette er et fond som skal bruke midler på å hjelpe unge artister opp og frem.

Det første prosjektet «Bli Hørt» har støttet er musikksamarbeidet mellom Norge og Zambia, gjennom Admiral P sitt prosjekt, Zedway. En rekke av de Zambiske artistene fikk mulighet til å komme til Norge i forbindelse med konserten, hvor de spilte sammen med Admiral P.

At så mange mennesker viet en fredag i høstferien til en merkevare, samtidig med at alt gikk på skinner, var ubetalelig. Samtalene med de unge artistene fra Zambia gjorde også inntrykk. Rett og slett en kveld fylt med mye kjærlighet, musikk og feelgood.

 

Fotograf: Hans Otto Nesbø

Silya
Admiral P
Alex Rosén
Admiral P sitt prosjekt, Zedway og Zambiske artistene
Ole Paus
Vinneren av Gruffify konkurransen: Lars Johansson som opptrådde til stor jubel på Rockefeller.
Bjarne Brøndbo

For mer informasjon om dette prosjektet kontakt
Thorbjørn Naug, 916 86 262, thorbjorn@naug.no