ALI Kaffe Gruffify.

Naug & Venner lanserer musikkverktøyet Gruffity på vegne av Joh Johansson kaffe.

Sammen med våre gode venner i Joh Johansson kaffe, Good Morning og Krypton, har vi laget musikkverktøyet Gruffify, hvor folk kan synge og mikse sine egne versjoner av låta «ALI Kaffe kurerer gruff.»

Dette er en videreføring av Ali Kaffes radiokonsept som går ut på å spille forskjellige versjoner og sjangre av kjenningsmelodien «Ali Kaffe Kurerer gruff». Da vi skulle lage nye versjoner, ville vi engasjere lytterne og la dem lage den neste sangen som skal spilles på radio. I musikkverktøyet blir resultatet overraskende bra uansett hvor umusikalsk du er og hvilke instrumenter du bruker. Årsaken er at alle lydeffekter ligger i samme toneart, tempo og følger samme akkordskjema. Når låta er ferdig spilt inn blir den fremført av ditt helt egne kaffebønneband, som genereres ut i fra lydeffektene du velger.

Vi har også åpnet opp for at folk kan sende inn egenkomponerte låter. Konkurransen ble lansert først på radio sammen med Bjarne Brøndbo, Admiral P og Ole Paus som alle har laget sine versjoner. Deretter fortsatte lanseringen via Facebook og bannere på VG. Etter to ukers drift har vi fått inn over 500 unike ALI Kaffe-låter.

– Selv om vi har hørt låta over 500 ganger nå i forbindelsen med Gruffify, blir vi stadig overrasket over brukernes kreativitet og pågangsmot. Vi blir så klart sjarmert når et helt skolekorps velger å lage sin egen Ali Kaffe-låt, sier Silje og Thorbjørn fornøyd.

8.juni ble Gruffify «Site of the day» på awwwards.com, en hyggelig anerkjennelse for det nystartede byrået. Konkurransen avsluttes 1. juli.

For mer informasjon om dette prosjektet kontakt
Thorbjørn Naug, 916 86 262, thorbjorn@naug.no